Många unga som väntar barn oroar sig för vad som ska hända med relationen efter att man fått barn. Hur ska vi lyckas vårda vår relation och hålla kärleken vid liv? Det är lätt att hamna i en negativ spiral (dans) på grund av att man inte förstår varandra. Detta leder ibland (allt för ofta) till att par efter en tid upplever en hopplöshet och ger upp. Tyvärr så är det barnen som får bära med sig erfarenheter av skilsmässor, olösta konflikter och bråk. Något som kan tyckas vara orättvist mot ett barn som behöver de bästa förutsättningarna och guidning i hur man kan skapa ett bra liv.  

Redan i skolan borde vi få lära oss mera om relationer och att samverka med andra människor. Hela livet handlar om relationer till kompisar, föräldrar, arbetskamrater och pojk- och flickvänner. Det är i möten med andra människor som vi utvecklas och får våra referenser. Tyvärr så väntar ofta hårt arbete för de flesta när vi blir vuxna med att försöka förstå hur och varför vi har blivit som vi har blivit på grund av dysfunktionella relationer med våra föräldrar (vårdnadshavare). Detta kommer att fortgå så länge som vi som vuxna inte tar ansvar för vårt eget beteende. Min rekommendation är att göra sitt jobb med sin relation innan man skaffar barn? Skapa trygghet, tillit och respektfullhet på riktigt! Det är lättare sagt än gjort men det är fullt möjligt!

Lycka till!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *