Jag hör allt för många blivande och småbarnsföräldrar som är livrädda för vad som ska hända med relationen när man får barn. Jag skulle nästan kunna kalla det skrämselpropaganda. Min egen erfarenhet är densamma. Drivkraften att skaffa barn är så stark så att man är beredd att chansa, så kan det kännas. Man kan känna sig ganska maktlös och utlämnad till ödet.

Med medvetenhet om vad som kan hända med relationen och känslor i den här situationen och vetskap om att det är ganska lätt att få hjälp innan det gått för långt, då kan man slappna av. Det borde vara obligatoriskt med en relationsförberedandekurs innan man får barn för att undvika onödiga separationer. Likväl som man behöver körkort för att köra bil.

Tänk vad barn också skulle få det bra!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *