Vad är det vi egentligen vill ha? Alkohol är ofta en självklar del i mångas sexuella möten, mest hos singlar men också i äktenskap och relationer. Vad står alkoholen för och vad är det vi vill få ut av det sexuella mötet? Det är sällan en lyckad kombination då män över 40 kan ha svårare för att få den att stå och kvinnors förmåga till njutning minskar.

Att ha sex i berusat tillstånd kan tyckas meningslöst och leder ofta till känslor av misslyckande hos personer som redan är utsvultna på bekräftelse och vill känna sig uppskattad och till och med älskad och speciell.

Det här är ett minerat område, det vet jag men jag kan inte låta bli att reflektera över vårt behov av berusning och bedövning för att känna stunder av ett rosa skimmer och bekymmerslöshet i vår vardag. Längtan efter närhet, bekräftelse och sex förstärks också vid berusning och känns i detta tillstånd ofta lättare att förverkliga eller fixa.

För många är det svårt att hitta ett sunt förhållningssätt till detta och det kan bryta ned självkänsla, den egna värdigheten och blir till en tomhet som är svår att stå ut med i längden.

Det finns ingen annan än du som kan avgöra om det är rätt eller fel för dig, det är ett eget ansvar vi behöver ta! Många gånger är det lättare att leva i förnekelse, verklighetsflykt och smärta än att ta sitt ansvar för att välja det som vi långsiktigt mår bäst av.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *