Vägen till en kärleksfull relation

Drömmer du om att ha en partner som tycker om dig precis för den du är? En partner som tycker att du är fantastisk, vacker och sexig just för att du är du? Många tar en genväg och tror att de är smarta. Man kanske har hört att första kritiska gränsen går vid fyra månader, sedan när man tagit sig över sex månader så är det lugnt. Nu behöver du inte längre vara rädd för att relationen ska ta slut. Härifrån håller många andan, väljer att inte se problem som uppstår.

Lära känna-perioden är viktigare än man tror. Det du faller för hos din partner är inte sällan det som du senare kommer att irritera dig på. Faller du för en kvinna som är charmig och social som får stor uppmärksamhet så är det troligt att du senare kommer att undra varför hon inte ägnar dig mera uppmärksamhet. Andra fångas fortfarande av hennes charm och hon agerar förmodligen som hon alltid gjort genom att vara artig och glad tillbaka.

Kanske faller du för en framgångsrik kille som är ambitiös och ägnar mycket tid till sitt arbete vilket senare upplevs som din största konkurrent i jakten på uppmärksamhet och tid.

Har du själv en tydlig bild av vad du vill och behöver i din relation för att må bra så är det lättare att tidigt i relationen prata om dessa behov för att kunna avgöra om det här är en relation för dig. Många gör tvärt om, anpassar sig till sin partner för att få dennes gillande och glömmer bort att det här är något som kommer att bli ett problem i förlängningen. Du kommer till ett läge då du inte vet riktigt vem du är och heller inte vet vem det var din partner egentligen blev förälskad i.

Det här är en av anledningarna till att det är viktigt med det uttjatade begreppet “Personlig utveckling” som också kommer att innebära självkännedom. Du kan aldrig jämföra dig med någon annan. Vi har alla olika erfarenheter och referenser i livet och därmed också olika behov för att känna oss trygga i en relation.

Att bli framgångsrik i en relation är inte annorlunda mot att bli framgångsrik inom ett yrke eller en sport. Det krävs övning, kunskap och mental styrka. Mental styrka får du genom att inte överge dig själv. Om du tar reda på vem du är så blir du också trygg med att vara du. Om du inte fått kunskapen genom dina föräldrar av hur man skapar en sund relation så kan man ibland behöva ta till professionell hjälp. Har du däremot vuxit upp med föräldrar som lärt dig hur man visar kärlek, empati, respekt och omtanke gentemot andra människor på ett sunt sätt så kan du fundera på hur du ska glädjas åt de pengar som du då sparar genom att inte behöva lägga dem på terapi eller parterapi. Öva gör man varje dag i sin relation när man tar steg för steg i att visa hela sig i sårbarhet, vilja, behov, glädje, intressen och drivkrafter.

För att långsiktigt lyckas att skapa en nära känslomässig relation så är det viktigt att du och din partner är villiga att vilja förstå varandra, träna på att kommunicera så att båda förstår, kunna ta sina behov och intressen på allvar.

1 Comment

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *