Otrohet och bekräftelse

Vad är anledningen till att man går så långt som att vara otrogen mot sin partner? Det finns många olika anledningar, men jag tror att människor vill ha bekräftelse och får man inte det från sin partner så söker en del upp det någon annanstans.

Det som är viktigt när man märker att förhållandet ändras, när distansen i relationen ökar, är att man behöver prata om det. Har du en partner som inte kan eller vill prata om känslor så bör ni ändå prata. Du kan börja med att berätta hur du känner. Då har du ändå försökt nå fram. Om det ändå inte blir bättre, så gå till någon professionell, en par-terapeut och få hjälp med att hitta en kommunikation som kan fungera mellan er.

Förmodligen så är skadan skedd tidigare i relationen av att paret saknar nära känslomässig kontakt. Man kanske aldrig har ansträngt sig för att lära känna och förstå sin partner. När det sedan dyker upp utmaningar av något slag så är relationen inte tillräckligt stark och trygg för att kunna kommunicera på ett konstruktivt sätt för att hitta tillbaka till den nära känslomässiga trygga platsen tillsammans. Allt är lättare så länge som man är nykär, förälskad och med ett liv utan större prövningar.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *