Är du mentalt redo att våga förvänta dig en sund, stark och kärleksfull relation?

Många vill gärna vara i en dynamisk levande relation men är inte beredda att ta den risk som krävs. Om man förväntar sig att få det bästa ut av livet och en relation, så är det lättare att bli besviken och riktigt sårad varje gång man misslyckas. Därför är det många som väljer att bara gå halva vägen och dra sig ur när det börjar kännas otryggt och osäkerheten smyger sig på. Det ära här de som förväntar sig det bästa är beredda att satsa mer, på vinst eller förlust, men det kräver också mod, självkänsla och självtillit. Har man inte det så är det hög tid att börja arbeta med det, om man vill bli en riktig vinnare förstås.
Känner man sig osäker och drar sig undan så skapar det osäkerhet också hos en partner som själv kanske längtar efter att den andra vågar uttrycka vad den vill och ta för sig av livet och dig.

Mod föder kontakt och rädsla föder otrygghet och distans.

Jag vet att många som läser detta tänker, ja men vad ska jag göra då? Om jag känner mig osäker och rädd, hur ska jag då våga ta ett steg framåt istället för ett tillbaka? Ja det stämmer, hur ska man våga göra det? I det här läget kan det vara viktigt att jobba med dessa rädslor på egen hand eller med professionell hjälp.

Om du vill bli en duktig seglare, golfare, skidåkare så behöver du också träna och träna. Många gör samma sak även där, man fortsätter med det man är bra på och ger upp och struntar att träna på just de moment som man tycker är svåra vilka kan ta en vidare till en ny nivå. Samma sak gäller strävan efter att lyckas skapa en god relation där man upplever balans och harmoni. Inte sällan hamnar man i konflikter på grund av att någon i paret inte har tagit ansvar för sina rädslor eller ett destruktivt beteende. Hur gärna man än vill så kommer ingen annan att kunna lösa det här åt dig, det behöver du göra själv. Ditt måtto borde alltid vara att du själv tar reda på vem DU vill vara, hur du vill upplevas av andra och hur du vill ha det långsiktigt i ditt liv och i en relation.

Vid det här laget kan klockan dock redan slagit fem över tolv och din partner har börjat känna sig uppgiven och börjar tro att denne aldrig någonsin ska kunna må bra i ditt sällskap.
Det går ofta bra att blunda och ta genvägar under en tid men förr eller senare kommer problemen och obalans i relationen.

Våga tro på att du är värd och kapabel att vara i en trygg och kärleksfull relation, redan där är du en vinnare.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *