Funderar du på att ta hjälp av en terapeut?

Känner du tomhet och längtan efter en förändring i ditt liv? Är du inte riktigt där du skulle vilja vara? Försöker du lösa svårigheter och problem själv, eller kanske med hjälp av familj och vänner, men känner fortfarande att du sitter fast i ett mönster du vill bryta? Då är det kanske dags att söka rådgivning.

Till mig kommer personer i olika situationer. Det kan till exempel röra sig om svårigheter i relationer såsom uppbrott, skilsmässa, otrohet, sexuella problem och föräldraskap men också frågor kring stress, ångest, depression, sorg och dålig självkänsla.

Att starta processen med individuell rådgivning med en terapeut kan vara både stärkande och skrämmande. Jag är mycket medveten om de känslor som kan uppstå i de första terapi-sessionerna.

Så arbetar jag med individuell terapi

I Psykosyntes fokuserar vi på din potential där din vilja är central. Den hjälper oss att identifiera dina mål och ditt syfte med livet. Psykosyntesterapi är en utvecklingsorienterad psykologi som ser till det friska i varje individ. Genom att anta de utmaningar som dyker upp på vägen utvecklas vi som individer och därmed närmar vi oss våra mål. Det kan handla om både kortare och längre terapier, allt från några gånger till veckovisa möten i några år.

Jag möter dig där du befinner dig och sedan samarbetar vi och jag ger dig konkreta verktyg för att skapa det liv du vill leva. I terapin arbetar vi tillsammans och utforskar och försöker förstå för att sedan utveckla nya förhållningssätt och strategier. Upprepade samtal/bearbetning tillåter det mentala att anpassa sig och öppna upp för förändringar. Klienters reaktioner varierar naturligtvis men vanligtvis känner de sig lättade, mera avslappnade, mindre rädda och mer öppna och positiva.

I individuell terapi arbetar jag utifrån, Psykosyntes, I parterapi arbetar jag utifrån Imago Relationsterapi och Emotionally Focused Therapy (EFT).
Välkommen att besöka mig i min vackra lokal på Pontonjärgatan på Kungsholmen i Stockholm.