Utveckla er kommunikationsförmåga

Empatisk sårbar kommunikation utgör grunden för ett väl fungerade förhållande. Jag vill hjälpa er att förstå och guida er att kommunicera på ett sätt som får din partner att vilja lyssna. Att träna på att kommunicera på ett nytt sätt kan vara en stor utmaning men leder oftast till en stärkt relation där man återfår kontakt och närhet till varandra.
Vi lär oss sätta ord på känslor, sammanlänka erfarenheter med mening, identifiera vad som utlöser konflikter, ångest och oro och integrera det vi tänker med det vi känner. En person som inte har fått träna på att uttrycka känslor som barn, kan uppleva situationen som utmanande med att börja kommunicera med sin partner på ett nytt sätt. En person som däremot har lätt för att prata om känslor men som har upplevt sig utestängd från sin partners inre kan känna sig överväldigad och rädd då något nytt håller på att hända. Det är ofta lättare att stanna kvar i något välbeprövat än att ta ansvaret och ansträngningen att skapa något nytt obeprövat.
Ett förhållande i uppbyggnad uppnår ofta magin genom att bägge parter uppmuntras att förstå och vara empatiska med varandra utan att döma. I denna förening av samförstånd finns utrymme att botas och återupptäcka undertryckta och okända sidorna av oss själva. I relation har vi möjlighet att repareras och hjälpas åt att växa som människor

Så arbetar jag med kommunikation i nära relationer:

Imagons ”dialog” i kombination av EFT där jag fokuserar på känslor, ger mig de verktyg jag behöver för att kunna guida och hjälpa er att börja kommunicera på ett nytt sätt. Jag har sett mirakler hända när par börjar kommunicera sårbart med varandra. Det brukar upplevas som att en helt ny värld öppnar sig. Att gå från en situation där man inte lyckas nå fram till varandra till en situation där man blir berörd av varandra och känner en stark nära känslomässig kontakt är inte bara förlösande utan också överväldigande. Ett lyckorus som man till en början har svårt att våga lita på att det ska få finnas kvar. Det är därför bra att gå till en terapeut som guidar och styr med fast hand tills ni kan klara detta på egen hand. Det går att likna med den känslan som man kan få när man har utmanat sig själv och lärt sig något nytt som man trodde var omöjligt. Jag borgar för att skapa en trygg process för er där vi tar det i er takt men med en fast hand från mig som terapeut.

Boka er rådgivning här: