”Håll om mig” – Livsavgörande samtal om kärlek

Känslomässig lyhördhet är nyckeln till varaktiga kärleksrelationer. En trygg, hållbar och kärleksfull parrelation är helt och fullt möjligt att nå när vi har en karta att gå efter. Denna kurs bygger på idén att kärlek över tid mellan två förälskade personer är fullt möjligt att uppnå. När vi känner en större trygghet och tillit med vår älskade vågar vi ta risker och vara mer öppna och sårbara vilket gör att vi blir starkare och sannare som människor.

Kursens mål

Deltagarna kommer efter kursen att:

Bättre förstå kärlek – de viktigaste aspekterna att tänka på för att kunna älska och bli älskad fullt ut i en relation.

Bättre förstå sin egen och sin partners känslomässiga reaktioner och behov.

Kunna beskriva och kontrollera det negativa samspel som skapar smärta och avstånd i relationen.

Förstå vikten av att avsätta tid för att verkligen nå fram till varandra och ge varandra den respons den andre behöver för att känna trygghet i relationen.

Förstå hur man håller kärleken vid liv och hur man kan utvecklas tillsammans med den.

Om ”Håll om mig”-kursen

Håll om mig är ett pedagogisk processorienterat kursmaterial som bygger på EFT (emotionellt fokuserad parterapi). Personer som deltar i kursen får lära sig de avgörande stegen i en kärleksrelation och programmet lär ut hur man hanterar dessa stunder för att skapa en säker och varaktig relation. Kursmaterialet som innehåller fallbeskrivningar, demonstrationsvideor gruppövningar och hemläxor och används under en intensiv helgkurs eller vid ett upplägg av 8 gånger.

Materialet har tagits fram utifrån forskning, erfarenheter och praktiserande av EFT i verkliga livet, av grundaren till EFT, Sue Johnson. Det första avsnittet fokuserar på den nyvunna vetenskapen om kärlek och vad den lär oss. De följande sju avsnitten handlar om att hjälpa par att själva kunna använda sig av de sju samtalen som finns i boken ”Håll om mig”.

Parterapi eller kursen?

Observera att ”Håll om mig” – livsavgörande samtal om kärlek är ett utbildningsprogram för par som vill förbättra kvaliteten i sin relation. Går ni i parterapi kan kursen hjälpa er att få ut mera av er parterapi. Kursen är inte avsedd att vara ett alternativ till parterapi. Är ni i kris, någon av er är tveksam på om ni vill vara tillsammans, ni har svåra relationsproblem eller någon av er har en svår depression eller annan svår psykiatrisk diagnos är det viktigt att komplettera kursen med parterapi eller individuell psykoterapi.

Följande situationer är exempel där kursen inte är lämplig:

  • Om hot och våld förekommer i relationen.
  • Om någon av parterna missbrukar.
  • Om det pågår en otrohet.

Förekommer något av ovan exempel behöver ni parterapi och eventuellt individuell terapi. Ni ansvar själva för att någon av de tre exemplen ovan inte stämmer på er.

Att arbeta i grupp

Många har svårt att föreställa sig att delta i kurs/helgworkshop med andra när det rör sig om så privata problemställningar. Det är en förståelig reaktion men vi hoppas ni inte låter er stoppas av den. Även om presentationerna sker i en större grupp så arbetar ni med er relation på tu man hand. Ert privata utrymme respekteras fullt ut så ni kan känna er trygga hela vägen.

Vår erfarenhet är att paren som deltar upplever ett stöd genom att dela upplevelsen och utmaningen med andra som också vill utforska nya möjligheter i sin relation. Att delta i grupp berikar upplevelsen och gör processen minde dramatisk. Vägen till livslång kärlek.

Boken Håll om mig ingår i kursen ”Håll om mig” och kan beställas på OrdGlob Förlag http://www.ordglobforlag.se/hall_om_mig.html

Jag erbjuder även andra utbildningar och föredrag som kan vara intressant för dig/er.

På nedan länk hittar du/ni aktuella utbildningar och föredrag som kommer inom kort.

Vill du/ni ha mera information om en specifik utbildning kan du/ni skicka ett mejl med era frågor eller göra en intresseanmälan direkt till info@relationskonsulten.se.

 

”Känslomässig lyhördhet är nyckeln till varaktiga kärleksrelationer. En trygg, hållbar och kärleksfull parrelation är helt och fullt möjligt att nå när vi har en karta att gå efter”