Om Relationskonsulten

Mina egna erfarenheter och ett stort intresse för människor och relationer har lett mig fram till det yrke som jag har idag, terapeut för par- och individualterapisamtal, coach, förändringsledare och föreläsare. Att möta människor som växer med sina utmaningar och skapar fungerande relationer såväl till sin partner som till vänner och medarbetare är det som håller min passion levande, ger mig energi och glädje och får mig att känna lust och vilja fortsätta utvecklas med det jag gör i mitt arbete.

Grundfilosofin i mitt arbete är att alla har vad man behöver för att kunna må bra och skapa den tillvaro som man vill befinna sig i såväl privat som i sitt yrke. Viljan och potentialen hos varje person är central när jag arbetar. Allt handlar om relationer. En central fråga är: Vad gör du med din tid, och tycker du om det? Hur skapar och förvaltar du det du har?

Yrkeserfarenhet

Sedan 2007 har jag har arbetat som terapeut, parterapeut, coach och organisationskonsult i mitt eget företag Relationskonsulten. Tidigare erfarenheter har jag bland annat inom näringsliv och media. Innan jag startade eget arbetade jag på två av Sveriges största medieföretag med verksamhetsutveckling och kvalitetssäkring och i roller som projektledare, processledare, informations- och projektsamordnare samt scripta och bildproducent på Sveriges Television och TV4.

Utbildningar

Psykosyntes Akademin, terapeututbildning, Diplomering

IMAGO Parterapeututbildning, Certifieringsutbildning

EFT (Emotional Focused Therapy), Grundutbildning

NLP Practitioner Master, Certifiering

UGL, utveckling av grupper och ledarskap, ledarskapsutbildning

Poppius Journalistskola, Grundutbildning

Mediehögskolan Uppsala, Informatörsinriktning

IHM Business School, marknadsekonom, Diplomering

Omdömen

– Gunnar Thryselius, Grundare & CEOGunnar Thryselius

Vi på Bra Balans har vid flertalet tillfällen anlitat Relationskonsulten och Anneli Östling som framgångsrikt hjälpt oss med sina tjänster som bl.a. stresshantering och coachning av ledare. Det har varit värdefullt för flera av våra företag som är anslutna till vår företagshälsovård Bra Balans. Det är ett samarbete som fungerar mycket bra och löser våra och kundernas problem.

Gunnar Thryselius, Grundare & CEO
Peter Karlsson, Ordförande Fackförbundet ST inom Försäkringskassan Gävleborg, Uppsala och Dalarna

“Under flera år har vi på Fackförbundet ST inom Försäkringskassan Gävleborg, Uppsala, Dalarna anlitat Anneli Östling, Relationskonsulten för att få hjälp med ledarskapsutveckling, konflikthantering samt grupputveckling och strategier. Anneli har också deltagit som föreläsare vid konferenser där hon inspirerat oss i framgångsrik kommunikation.

Anneli Östling är en skicklig och genuin förändringsledare som jag varmt kan rekommendera.”

Peter Karlsson, Ordförande Fackförbundet ST inom Försäkringskassan Gävleborg, Uppsala och Dalarna
Petra, Birgitta och Mia

“Vi på Ringdahls Optik har de senaste åren stått inför stora förändringar där vi utökat verksamheten.
Vi har därför anlitat Anneli Östling för att få hjälp i vår nya roll som ledare, grupputveckling samt strategier för att nå goda resultat.”